Clicky

 
Transport Online - Kustwacht ontvangt aanvragen particuliere beveiliging tegen piraten

Kustwacht ontvangt aanvragen particuliere beveiliging tegen piraten

Kustwacht ontvangt aanvragen particuliere beveiliging tegen piraten
23-08-2022 16:47 | Algemeen | auteur ANP

DEN HELDER - Kustwacht Nederland heeft de eerste aanvragen ontvangen en goedgekeurd van scheepsbeheerders voor particuliere gewapende beveiliging aan boord. Onder de Wet ter Bescherming Koopvaardij mogen Nederlandse zeeschepen beveiligers meenemen op gevaarlijke vaarroutes om zich te beschermen tegen piraterij. Deze wet is afgelopen februari ingegaan.

Kustwacht Nederland kreeg de eerste aanvraag eind juni en heeft er inmiddels negen binnen. De organisatie verwacht meer dan honderd aanvragen per jaar.

Het meenemen van particuliere beveiligers mag in zogenoemde High Risk Areas, zoals de Golf van Aden en de Hoorn van Afrika bij Somalië. "Hier vormt piraterij een bedreiging voor de vrije doorvaart van de scheepvaart", aldus de Kustwacht.

De particuliere beveiligers moeten van bedrijven komen die door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zijn erkend. Zij zijn een aanvulling op de bestaande militaire Vessel Protection Detachments (VDP) van Defensie. Deze militaire beveiligingsteams bestaan uit bewapende mariniers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden