Clicky

 
Transport Online - NS niet naar rechter om staking in Noord-Nederland te voorkomen

NS niet naar rechter om staking in Noord-Nederland te voorkomen

NS niet naar rechter om staking in Noord-Nederland te voorkomen
23-08-2022 13:28 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen gaan niet naar de rechter om de staking van woensdag in Noord-Nederland te voorkomen. Dat laat een woordvoerder van de NS weten.

Volgens de NS zou de rechtsgang alleen worden gemaakt als de acties een gevaar zouden opleveren voor de veiligheid van reizigers. Bijvoorbeeld als veel reizigers zich op stations zouden verzamelen voor grote evenementen. Maar daar is woensdag geen sprake van, aldus de zegsman. In hoeverre de dienstregeling woensdag intact blijft door de staking is nog niet bekend. Later op de dag volgt daar meer informatie over.

De vakbonden onderhandelen al enige tijd met de NS over een nieuwe cao. Maar de partijen zijn na vijf onderhandelingsrondes nog niet nader tot elkaar gekomen. Daarom gaan de bonden nu actie voeren.

Eerder dreigde het spoorbedrijf naar de rechter te gaan als de spoorvakbonden zouden gaan staken. Daarmee reageerde de NS op het ultimatum van de bonden, waarmee zij betere cao-afspraken wilden afdwingen. Volgens de NS konden acties "zeer schadelijke gevolgen" hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden