Clicky

 
Transport Online - Minister Kaag naar ziekenhuis na onwel te zijn geworden

Minister Kaag naar ziekenhuis na onwel te zijn geworden

Minister Kaag naar ziekenhuis na onwel te zijn geworden
23-08-2022 12:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 16:45 uur] Minister Sigrid Kaag (Financiën) is dinsdagmorgen onwel geworden en naar het ziekenhuis gegaan, meldt de bewindsvrouw en D66-leider op Twitter. Ze mist daardoor een ingelast debat in de Tweede Kamer over de stikstofopmerkingen van CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra.

"Tot mijn spijt kan ik vandaag niet deelnemen aan het debat. Vanochtend werd ik onwel en ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik hoop mijn werk snel weer te hervatten", twitterde Kaag.

Premier Mark Rutte zei in het debat dat het "een stuk beter gaat" met Kaag. "Het lijkt erg mee te vallen." Ze is inmiddels weer thuis en hoopt spoedig weer aan de slag te gaan, aldus de premier.

Uitstel

Toen bekend werd dat Kaag wegens ziekte niet bij het debat aanwezig zou zijn, pleitte onder meer de PVV voor uitstel van het debat. Volgens PVV-leider Geert Wilders was de aanwezigheid van Kaag van groot belang omdat zij na het interview gezegd zou hebben geen vertrouwen meer te hebben in Hoekstra.

In het AD zei Hoekstra vrijdag als CDA-leider dat de stikstofdoelen van het kabinet "niet heilig" zijn voor zijn partij. Dat kwam als grote verrassing voor de andere coalitiepartners. Die waren niet op de hoogte gesteld van het gewijzigde standpunt van het CDA.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden