Clicky


 


Man negeert stopteken en wordt na achtervolging aangehouden

Man negeert stopteken en wordt na achtervolging aangehouden
23-08-2022 11:54 | Binnenland | auteur Redactie

SINT WILLEBRORD - Een 44-jarige man uit Sprundel is door de politie in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.15 uur in de Pavana in Sint Willebrord aangehouden omdat hij gevaar zou veroorzaken voor overige weggebruikers.

Agenten wilden de man in zijn voertuig controleren op het industrieterrein in Etten-Leur, maar de man ging er vandoor. Een achtervolging werd gestart. Tijdens de achtervolging maakte de automobilist verkeersovertredingen en reed hij op een dermate roekeloze manier dat het overige verkeer in gevaar kon worden gebracht.

Op de Pavana in Sint Willebrord stopte de man het voertuig, sprintte er vandoor, en poogde een heg over te springen, om zo uit de handen van de agenten te kunnen ontkomen. De heg was te hoog en de man verkoos vervolgens óm de heg heen te lopen. Door de botsing met de heg had hij wat tijd verloren waarop de agenten hem konden achterhalen.

Een blaastest wees uit dat hij niet had gedronken, maar uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was van THC (de werkzame stof in hasj/wiet). Van de man is door een arts een bloedmonster afgenomen. Dit wordt onderzocht door het NFI. Hij legde op het bureau een verklaring af, kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal voor de overtredingen die hij maakte, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats