Clicky

 
Transport Online - Recordaantal migranten steekt Kanaal naar Groot-Brittannië over

Recordaantal migranten steekt Kanaal naar Groot-Brittannië over

Recordaantal migranten steekt Kanaal naar Groot-Brittannië over
23-08-2022 11:36 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

LONDEN - Een recordaantal migranten is maandag met kleine bootjes vanuit Frankrijk het Kanaal naar Groot-Brittannië overgestoken. Het Britse ministerie van Defensie meldt dat binnen 24 uur 1295 migranten zijn geregistreerd.

Het vorige dagrecord van 1185 personen is van 11 november 2021. Het dagcijfer van maandag is hoger dan het totaal van vorige week, toen 1078 migranten in bootjes werden gesignaleerd. Het totaal van dit jaar ligt nu op 22.670, bijna twee keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In heel 2021 werden 28.526 bootmigranten geteld. De Britse regering denkt dat het er dit jaar 60.000 kunnen worden.

Begin juli sprak het Britse misdaadbureau de verwachting uit dat het aantal bootmigranten snel zou teruglopen na het opdoeken van een groot netwerk van mensensmokkelaars. Het netwerk stuurde volgens de Europese politieorganisatie Europol in anderhalf jaar tijd tot wel 10.000 migranten het Kanaal over.

Sinds begin 2020 proberen steeds meer migranten het Verenigd Koninkrijk illegaal via het Kanaal te bereiken. Vooral in de zomer worden pogingen gedaan, als de weersomstandigheden goed zijn. Het Verenigd Koninkrijk probeert met strenge maatregelen een einde te maken aan de levensgevaarlijke reizen, bijvoorbeeld met hogere straffen voor mensensmokkelaars en een plan om asielzoekers naar Rwanda uit te zetten.

De stijgende trend veroorzaakt spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De Britse regering stelt dat de Fransen niet genoeg doen om bootmigratie tegen te gaan. Volgens de Franse politie kunnen niet alle boten worden tegengehouden vanwege de grote aantallen migranten en de lange kustlijn. Ook zouden smokkelaars weten hoe ze de beveiliging kunnen ontwijken. Vanuit Parijs klinkt het verwijt dat Britse arbeidswetten bootmigranten aanmoedigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden