Clicky


Meisje (9) doodgeschoten in huis Liverpool

Meisje (9) doodgeschoten in huis Liverpool
23-08-2022 10:58 | Buitenland | auteur ANP

LIVERPOOL - [update 15:15 uur] Een 9-jarig meisje is doodgeschoten in haar huis in de Engelse stad Liverpool. De politie heeft bekendgemaakt dat ze door een kogel werd geraakt, toen een onbekende man zich naar binnen drong in een poging weg te komen van een schutter.

Het meisje werd in kritieke toestand met een schotwond in haar borst naar het ziekenhuis gebracht, maar medische hulp mocht niet meer baten. De vluchtende man (35) is meermaals in zijn bovenlichaam geraakt en de moeder van het kind aan haar pols. Beide gewonden worden in het ziekenhuis behandeld.

De politie heeft gezegd dat twee mannen maandagavond op straat werden benaderd door een persoon met een vuurwapen. Ze renden weg toen er werd geschoten. De moeder van het meisje opende de voordeur om te kijken wat er aan de hand was. Een van de vluchtende mannen kwam binnen ondanks pogingen van de vrouw om de deur te sluiten.

De schutter was de man naar het huis gevolgd en probeerde het huis te betreden. Terwijl de bewoonster de deur dicht probeerde te doen, loste de schutter een schot waarmee hij haar verwondde en het 9-jarige meisje doodde. Het kind stond op dat moment achter haar moeder. De schutter schoot nog twee keer op man die binnen was en ging er daarna lopend vandoor.

Politiechef Serena Kennedy spreekt van een "schokkende en afschuwelijke" gebeurtenis. Moeder en dochter kenden de man en de schutter niet. Het is niet duidelijk waar de schutter nu is. De schutter, mogelijk een man, droeg maandagavond een zwarte jas, zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen. Er wordt ook naar de andere man gezocht op wie werd geschoten.