Clicky


Hapag-Lloyd verduurzaamt bestaande vloot

Hapag-Lloyd verduurzaamt bestaande vloot
23-08-2022 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

HAMBURG - Met het laden van de eerste retrofit-schroef in de haven van Hamburg lanceert Hapag-Lloyd zijn uitgebreide vlootupgradeprogramma. Het doel is om de bestaande vloot technisch te moderniseren.

De schroef, die door de Duitse fabrikant MMG is geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie, zal in september worden geïnstalleerd op Hapag-Lloyd's 7.500 TEU "Ningbo Express" in Dubai. Hierdoor bespaart het schip, afhankelijk van de vaarconditie, tussen de 10 en 13 procent brandstof en CO²-uitstoot.

In totaal zijn er plannen om zeker 86 schepen uit te rusten met de nieuwe en efficiëntere schroeven. Tegelijkertijd krijgen 36 schepen een nieuwe, geoptimaliseerde bulbsteven. Tijdens de geplande droogdokverblijven zal ook een weerstandverminderende laag aangroeiwerende verf worden aangebracht op alle schepen aan de buitenzijde van de romp onder de waterlijn.

"We streven ernaar om in 2045 klimaatneutraal te zijn. Om dit doel te bereiken, hebben we onszelf als tussendoelstelling gesteld om de CO2-intensiteit van onze eigen schepen al in 2030 met 30 procent te verminderen. Hiervoor investeren we in nieuwe schepen die klaar voor de toekomst zijn en tegelijkertijd richten we ons op het klaar maken van onze bestaande vloot voor de toekomst. Het Fleet Upgrade Program zal de energie-efficiëntie van de hele vloot verhogen", zegt Dr. Maximilian Rothkopf, COO van Hapag-Lloyd AG.

Het investeringsvolume van het Fleet Upgrade-programma zal honderden miljoenen euro's bedragen. Samen met de order van 2 miljard euro voor twaalf LNG-schepen die twee jaar geleden werd geplaatst, toont deze grootschalige maatregel aan dat Hapag-Lloyd rigoureus investeert in duurzame, concurrerende scheepsactiviteiten voor de lange termijn.