Clicky

 Autobom dochter Russische ideoloog op afstand geactiveerd

Autobom dochter Russische ideoloog op afstand geactiveerd
22-08-2022 12:25 | Buitenland | auteur ANP/DPA/BELGA

MOSKOU - De autobom die de dochter van de Russische ideoloog Aleksandr Doegin het leven heeft gekost, is op afstand tot ontploffing gebracht. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS op basis van bronnen.

Darja Doegina stierf zaterdagavond bij een explosie ten zuidwesten van Moskou. De politicologe en journaliste had die dag met haar naar verluidt zeer invloedrijke vader, die ook wel "het brein" van president Vladimir Poetin wordt genoemd, een festival bezocht. Ze zouden samen naar Moskou terugrijden, maar Doegina reisde vanwege een wijziging van haar vaders plannen alleen.

Het explosief was aan de onderkant van Doegina's auto bevestigd. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de aanslag. Het is onder meer niet duidelijk wie voor de moord verantwoordelijk is.

Oorlog in Oekraïne

Een Russische verzetsgroep die zich het Nationaal Republikeinse Leger noemt, heeft de aanslag zondag opgeëist. Deze informatie is niet officieel bevestigd. De tot nu toe onbekende groepering, waar weinig informatie over is, is tegen het regime van "oorlogsmisdadiger" Poetin. Doegina zou een "legitiem doelwit" zijn geweest omdat ze de oorlog in Oekraïne steunde.

Via Russische staatsmedia klonken beschuldigingen aan het adres van Oekraïne. De regering in Kiev ontkent alle betrokkenheid bij de bomaanslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats