Clicky


Alstom, DB Cargo Belgium en DB Cargo Netherlands ondertekenen een onderhoudscontract voor zestig locomotieven

Alstom, DB Cargo Belgium en DB Cargo Netherlands ondertekenen een onderhoudscontract voor zestig locomotieven
22-08-2022 11:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Alstom, wereldleider op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit, heeft een contract gesloten met DB Cargo Belgium en DB Cargo Nederland voor het verlenen van full-service onderhoud voor de vloot van 60 DE-6400 locomotieven die in België en Nederland rijden.

Met dit onderhoudscontract zal Alstom verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het preventieve en correctieve onderhoud voor een eerste termijn van drie jaar met een optie voor twee bijkomende jaren.

Dit contract bevestigt de langdurige en vertrouwde relatie van 18 jaar tussen DB Cargo Nederland en Alstom (en het voormalige Shunter) in Rotterdam.

"Wij zijn zeer verheugd en vereerd met de toekenning van de verlenging van het onderhoudspartnerschap met DB Cargo Nederland en België. Dit nieuwe contract is de bevestiging van het vertrouwen dat DB Cargo heeft in onze capaciteiten om aan hun behoeften te voldoen door het aanbieden van een hoog serviceniveau om over een volledig operationele locomotievenvloot te beschikken", zegt Frank Strik, Managing Director Services Benelux.

De vloot DE6400-locomotieven speelt een cruciale rol in de activiteiten van DB Cargo in Nederland en België, met name voor dat deel van het spoorwegnet waar bovenleiding ontbreekt, zoals op rangeerterreinen, terminals en spooraansluitingen.

Dankzij dit contract met Alstom kan DB Cargo zijn klanten de hoge mate van betrouwbaarheid van de vloot blijven bieden. Het onderhoud van de Belgische vloot kan nu ook worden uitgevoerd in de faciliteiten van Alstom Brugge, waardoor de vloot geografisch nog dichter bij de DB Cargo-activiteiten kan worden onderhouden.

De digitale diensten zijn geïntegreerd met het gebruik van Healthhub, een innovatieve tool voor voorspellend onderhoud. Deze innoverende aanpak van het onderhoud houdt toezicht op de staat van de vloot via verschillende oplossingen voor het vastleggen van gegevens, en geven van inzicht in de meer kritieke onderdelen van de locomotieven. Dit is uitermate geschikt voor grotere en verspreide vloten.

Alstom heeft een lange geschiedenis als leverancier van onderhoudsdiensten in de Benelux, dit vandaag voor meer dan 200 voertuigen, waaronder meerdere vloten locomotieven en de tramvloot in Utrecht. Deze uitgebreide dienstverlening omvat ook de modernisering, onderdelen, reparaties, revisies en digitale en ondersteunende diensten als het op afstand opvolgen van het wagenpark van een groeiend aantal klanten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions