Clicky


Tiener opgepakt na steekpartij met gewonde in Asperen

Tiener opgepakt na steekpartij met gewonde in Asperen
21-08-2022 19:21 | Binnenland | auteur Redactie

ASPEREN - [update ma 13:30 uur] Zondagmiddag is een minderjarige jongen ernstig gewond geraakt bij een steekincident langs de Nieuwe Zuiderlingedijk in Asperen.

Rond 17:30 uur meldde een voorbijganger dat hij de gewonde jongen aantrof. Hierop zijn direct verschillende hulpdiensten ter plaatse gegaan. Ook werd door de politie het onderzoek opgestart. Na eerste hulpverlening ter plaatse is de gewonde jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Uit de melding kwam ook een signalement naar voren van een mogelijke betrokkene. Aan de hand van dit signalement kon de politie rond 19:00 uur in Leerdam een verdachte aanhouden. Het gaat om een minderjarige jongen, net als het slachtoffer woonachtig in Leerdam. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit steekincident en zit vast.

Direct na de melding is door de politie het onderzoek opgestart. Er zijn betrokkenen gehoord en waar mogelijk worden camerabeelden uitgekeken. Ook is ter plaatse sporenonderzoek verricht. De eerste bevindingen wijzen erop dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen. Omdat het gaat om minderjarigen, zijn we verder terughoudend in het delen van details, meldt de politie.