Clicky


Rustigere zondag op Schiphol na chaotische en drukke zaterdag

Rustigere zondag op Schiphol na chaotische en drukke zaterdag
21-08-2022 14:54 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Op Schiphol is het op zondag een stuk rustiger dan zaterdag, toen het vliegveld te maken had met lange rijen op een drukke en chaotische dag. De rijen voor de bagage drop-off staan wel tot in de vertrekhal, maar reizigers zonder ruimbagage hoeven niet buiten in de rij te staan, zoals op sommige piekdagen het geval was.

Schiphol zelf zei ook al dat de rijen op zondag "een stuk beter" doorlopen. Op zaterdag waren er om uiteenlopende redenen minder beveiligers aan het werk dan gepland. De wachtrijen liepen daarbij op tot meer dan tweeënhalf uur. Op sociale media waren tal van verontwaardigde reacties te lezen. Schiphol erkent dat het bij de security "uitdagend" blijft.

Schiphol heeft het zondag vooral druk met passagiers die aankomen. Volgens een woordvoerder gaat het om zo'n 65.000 reizigers die terugkeren van elders en niet door de security hoeven. Het aantal vertrekkende passagiers is bijna 55.000. In totaal verwerkt Schiphol zondag 180.000 reizigers. Daarbij worden transferpassagiers zowel als aankomende als vertrekkende reizigers geteld. In totaal gaat het zondag om 1267 vluchten.

Vele tientallen gestrande koffers

De drukte in de aankomsthallen is vooral te zien aan het grote aantal koffers in de bagagehallen. Op een aantal plekken staan vele tientallen gestrande koffers. Ook hier is het tekort aan personeel op de luchthaven deel van het probleem. Zeker als een vliegtuig vertraagd is, kan dat voor problemen zorgen bij de bagageafhandeling.

Als mensen door de lange rijen of om andere redenen hun vlucht missen, moet de bagage ook van boord worden gehaald. Soms is de bagage al van boord gehaald als een passagier toch op de valreep zijn of haar vlucht haalt. Een groot deel van de kofferproblematiek komt ook door koffers die elders zijn opgehouden door problemen en dan nagestuurd worden.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)