Clicky

 
Transport Online - Duizenden boeren willen actievoeren tijdens Vuelta

Duizenden boeren willen actievoeren tijdens Vuelta

Duizenden boeren willen actievoeren tijdens Vuelta
20-08-2022 10:10 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Duizenden boeren voeren zaterdag actie langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg (provincie Utrecht). Daar komt 's middags de Vuelta voorbij. De wielrenners verrijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht.

Op meerdere plekken langs de route proberen de boeren aandacht te vragen voor hun strijd tegen de voorgenomen stikstofmaatregelen van het kabinet. Er hangen vlaggen, er staan tractoren met spandoeken en met strobalen hebben zij 'sos Dutch farmers' geschreven. Alles om "massaal een statement te maken". Er komen geen blokkades, verzekert voorzitter Bart Kemp van organisator Agractie, die honderden tractoren verwacht.

De Vuelta begon donderdag met de ploegenpresentatie. 12.500 mensen waren getuige van de aftrap. Op vrijdag was de ploegentijdrit door de stad Utrecht. De derde en laatste Nederlandse etappe op zondag (194 kilometer) begint vanuit het Kasteel van Breda. Vervolgens fietsen de renners door het Brabantse Landschap.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden