Clicky

 
Transport Online - Utrecht moeilijk bereikbaar door Vuelta

Utrecht moeilijk bereikbaar door Vuelta

Utrecht moeilijk bereikbaar door Vuelta
19-08-2022 19:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

UTRECHT - In Utrecht is even na 18.30 uur de eerste ploeg vertrokken die deelneemt aan de Vuelta, de Ronde van Spanje. Het is vrijdagavond gezellig druk langs de route en bij het publiek hangt een goede sfeer. Ook tijdens de training stonden er al aardig wat mensen achter de dranghekken. Toeschouwers komen uit binnen- en buitenland.

De stad is tot laat in de avond op veel plekken afgesloten. Dit leidt soms tot frustratie van mensen die tegen blokkades oplopen. Een groot deel van Utrecht was al vanaf 15.00 uur moeilijk bereikbaar omdat doorgaande wegen zijn afgesloten in verband met de wielerwedstrijd. Mensen kunnen lastig de stad in of uit. De wielerronde koerst door alle wijken van de stad.

De eerste mensen zochten al vroeg in de middag een goed plekje achter de dranghekken. Sommige toeschouwers brachten een keukentrapje mee. Anderen zitten eerste rang op een terras. Vanaf 16.00 uur verkenden de renners het parcours. De 'groene' karavaan vertrok om 17.30 uur vanaf de Jaarbeurs. Om 18.30 uur begon de eerste ploeg aan de tijdrit. Rond 20.30 uur komt met Jumbo-Visma het laatste team binnen.

Het traject is ruim 23 kilometer lang. De renners rijden onder meer langs de Singel over de Maliebaan, het oudste fietspad van Nederland. In volle vaart gaat het vervolgens naar Overvecht, waar de teams een lus maken richting Leidsche Rijn. Hier komen de ploegen tweemaal voorbij.

De Verkeersdienst ANWB raadt bezoekers van de Vuelta aan het laatste gedeelte van hun reis richting stadscentrum met de fiets of het openbaar vervoer af te leggen. Mensen die met de auto komen worden geadviseerd buiten het centrum van Utrecht te parkeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden