Clicky


Vrachtwagenfabrikant MAN heeft last van crisis

Vrachtwagenfabrikant MAN heeft last van crisis
02-11-2011 12:02 | M.A.N. | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - De winst van de Duitse vrachtwagenfabrikant MAN viel in het derde kwartaal lager uit vanwege hogere kosten. Ondanks dat houdt MAN vast aan zijn omzetdoelstelling. De fabrikant wil profiteren van hun verhoogde flexibiliteit tijdens de aankomende perioden.

De nettowinst van het concern daalde in het derde kwartaal met 7,3 procent tot 166 miljoen euro. Dit in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder, op een omzet van 4,0 miljard euro, een stijging met 7 procent op jaarbasis. De operationele winst daalde 1 procent tot 321 miljoen euro.

Het concern ziet onrustige tijden tegemoet in de commerciële voertuigen business, meldt de vrachtwagenfabrikant. MAN herhaalt de verwachting dat zijn omzet in 2011 zal groeien met 10-15 procent en verwacht een herstel van de verkoopcijfers boven het lange termijn gemiddelde van 8,5 procent.

Het orderboek, een belangrijke maatstaf voor de toekomstige activiteit, steeg met 10 procent naar 4 miljard euro. MAN meldt dat de Europese verkoop in het derde kwartaal daalde vergeleken met de voorgaande drie maanden.

"De productie in het derde kwartaal was aanzienlijk lager dan de productie in het tweede kwartaal vanwege seizoensfactoren en in reactie op de huidige markttrend", zegt MAN, die hiermee in lijn spreekt van concurrenten als Scania en Daimler.