Clicky

 
Transport Online - Hoekstra vindt dat hij juist bijdraagt aan stikstofoplossing

Hoekstra vindt dat hij juist bijdraagt aan stikstofoplossing

Hoekstra vindt dat hij juist bijdraagt aan stikstofoplossing
19-08-2022 11:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - CDA-leider Wopke Hoekstra vindt niet dat hij bemiddelaar Johan Remkes voor de voeten loopt door in een interview de doelen van het stikstofbeleid ter discussie te stellen. "Ik denk dat ik juist een bijdrage lever aan het proces", aldus de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken.

In een interview in het AD zegt Hoekstra dat het kabinetsdoel om de stikstofuitstoot in 2030 te hebben gehalveerd voor hem "niet heilig" is. Dat staat haaks op de afspraken die daarover in het coalitieakkoord zijn vastgelegd. Minister-president Mark Rutte zei eerder dat hij de uitlatingen van zijn vicepremier staatsrechtelijk gezien op het randje vindt.

Hoekstra snapt dat zijn kritiek op het stikstofbeleid van het kabinet waar hij als vicepremier deel van uitmaakt "tot een opgetrokken wenkbrauw leidt". Maar hij spreekt tegen dat hij daarmee een bom legt onder de coalitie met VVD, D66 en ChristenUnie.

Het kabinet vroeg aan het begin van de zomer voormalig VVD-Johan Remkes om te bemiddelen tussen het kabinet en de verschillende belangenorganisaties die zich roeren in de stikstofdiscussie. Hoekstra zegt er "alle vertrouwen" in te hebben dat dit uiteindelijk tot een oplossing leidt voor het stikstofprobleem.

Foto's

  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden