Clicky

 
Transport Online - Maersk start bouw 43.000 vierkante meter warehouse in Duisburg

Maersk start bouw 43.000 vierkante meter warehouse in Duisburg

Maersk start bouw 43.000 vierkante meter warehouse in Duisburg
19-08-2022 10:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

DUISBURG - AP Möller-Maersk breidt haar netwerk van logistieke en distributiemagazijnen voortdurend uit om haar klanten wereldwijd nog meer end-to-end logistieke oplossingen van de hoogste kwaliteit aan te bieden. Nu de bouwvergunning is verleend, start de bouw van een nieuw warehouse in Duisburg, één van de grootste inland-logistieke knooppunten van heel Europa.

Alle manieren van transport komen hier samen: binnenvaartschepen op de Rijn (verbinding met de havens van Antwerpen en Rotterdam), grote spoorlijnen (naar de havens van Noord-Duitsland) en vrachtwagens via de hoofdwegen. Daarnaast zijn de luchtvrachthubs van Frankfurt, Amsterdam, Keulen/Bonn en Düsseldorf makkelijk te bereiken vanaf Duisburg.

De diensten die Maersk zal aanbieden in het magazijn van 43.000 vierkante meter omvatten crossdocking, palletopslag en alle diensten met toegevoegde waarde in de toeleveringsketen - van douaneafhandeling tot consolidatie en deconsolidatie.

In het tweede kwartaal van 2022 opende Maersk wereldwijd vijf nieuwe warehouses, goed voor 178.000 m², wat een totale actieve capaciteit van 226 magazijnen en 3,4 miljoen vierkante meter over de hele wereld opleverde. Het is de bedoeling dat in de komende maanden verschillende extra Maersk-warehouses in gebruik worden genomen in Europa.

Als algemeen aannemer zal de ervaren Duitse ontwikkelaar Goldbeck International het Flow Warehouse in Duisburg-Walsum voor Maersk tegen het derde kwartaal van 2023 voltooien. De 84 docklevellers van het warehouse zullen elk jaar tot 32.000 40-voets containers met lading verwerken. Het pand, met een totale oppervlakte van 110.000 m², maakt deel uit van de haven van Duisburg (Duisport) en heeft een directe wateraansluiting op de Rijn. Het biedt een uitbreidingsreserve naast de reeds geplande 50.000 m² open ruimte.

Dankzij een innovatieve manier van modulair bouwen wordt een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot vermeden die anders zou ontstaan ​​bij de bouw van een warehouse van deze omvang. Door speciale gebouwisolatie, warmtepompen en een op het dak gemonteerd fotovoltaïsch systeem, zal het magazijn naar verwachting een BREEAM Excellent-beoordeling krijgen. Daarnaast wordt op sommige delen van de daken, gevels en een geluidsscherm groen aangeplant en op de buitenmuren nestkasten voor vleermuizen en vogels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden