Clicky

 
Transport Online - Weekendafsluiting Haringvlietbrug van 26 tot 29 augustus 2022

Weekendafsluiting Haringvlietbrug van 26 tot 29 augustus 2022

Weekendafsluiting Haringvlietbrug van 26 tot 29 augustus 2022

DEN HAAG - Rijkswaterstaat voert vanaf vrijdag 26 augustus 2022 21.30 tot maandag 29 augustus 05.00 uur werkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug. De betonnen barriers op de brug worden vervangen door stalen barriers om de brugconstructie te ontlasten. Tegelijkertijd worden de rijstroken op de brug geasfalteerd.

De brug is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. De Kiltunnel is dit hele weekend tolvrij. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A15, A16, A17 of A59.
  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15, N57. 
  • Verkeer vanuit Bergen op Zoom-Rotterdam wordt omgeleid via de A59/A17, A16, A15.
  • Verkeer vanuit Zierikzee-Rotterdam wordt omgeleid via de N57, A15.

Waarom deze werkzaamheden aan de Haringvlietbrug?

Sinds 23 augustus 2021 geldt op de Haringvlietbrug een verlaagde maximumsnelheid van 50 km/u. Deze is ingesteld omdat de klemmen waarmee het wegdek vastzit aan de klep lostrillen door het verkeer. Met deze maatregel wordt de brug minder belast en kan de brug naar verwachting veilig gebruikt worden tot aan de geplande werkzaamheden aan de klep in 2023.

Om weggebruikers te attenderen op deze lagere maximumsnelheid is de weginrichting op de brug aangepast en zijn de rijstroken versmald door middel van betonnen barriers.

Vervangen betonnen barriers Haringvlietbrug

De betonnen barriers zijn destijds op de randen van de brug geplaatst om in de middenberm ruimte te maken voor handhaving door de politie. Handhaving gebeurt inmiddels met camera’s, waardoor er meer ruimte is vrijgekomen in de middenberm. 

Door het gewicht van deze betonnen barriers en de positie op de rand van de brug wordt de constructie van de brug te zwaar belast. Dit blijkt uit recente berekeningen. Om de brug de komende jaren veilig te kunnen blijven gebruiken, vervangen we daarom de barriers door lichtere stalen barriers en verschuiven deze meer naar het midden van de brug. Aan de breedte van de rijstroken verandert niets.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions