Clicky

 
Transport Online - Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen
18-08-2022 23:31 | Buitenland | auteur ANP

AUSTIN - Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

Tesla ontwikkelt naast elektrische auto's ook producten voor het opwekken en opslaan van zonne-energie. In de vacaturetekst, waar nieuwssite Electrek eerder over schreef, staat dat kandidaten veel verstand moeten hebben van decentrale energiebronnen en -opslagpunten. Dat zijn bijvoorbeeld zonnepanelen.

De precieze plannen die Tesla heeft met de verkoop van elektriciteit aan huishoudens zijn nog niet duidelijk. Wel is bekend dat het bedrijf een gigantische installatie met zonnepanelen wil plaatsen op de nieuwe, nog te openen Tesla-fabriek in Texas.

Eerder voerde Tesla samen met klanten experimenten uit met een zogeheten virtuele elektriciteitscentrale. Eigenaren van een batterij voor de thuisopslag van zonne-energie leveren daarbij gezamenlijk elektriciteit uit die systemen aan het plaatselijke stroomnetwerk. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij storingen aan het netwerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden