Clicky

 
Transport Online - Rijn in Duitsland gaat mogelijk iets stijgen, nog geen einde crisis voor transportsector

Rijn in Duitsland gaat mogelijk iets stijgen, nog geen einde crisis voor transportsector

Rijn in Duitsland gaat mogelijk iets stijgen, nog geen einde crisis voor transportsector
18-08-2022 12:38 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De waterstand van de Rijn lijkt dit weekend in Duitsland wat te zullen gaan stijgen. Ondanks het bemoedigende bericht van de Duitse regering betekent dit nog niet het einde van de crisis voor de transportsector, door de lage waterstanden. Verschillende schepen blijven met kleinere lading varen om er maar zeker van te zijn dat ze niet vastlopen.

Volgens gegevens van de Duitse regering zal de waterstand in Kaub, een smal en ondiep punt ten westen van Frankfurt, na het weekend met 67 centimeter zijn gestegen. Het huidige peil is ongeveer 38 centimeter. De waterstanden die langs de rivier worden gemeten, zijn overigens gestandaardiseerde waarden. Deze zijn niet hetzelfde als de werkelijke diepte van het water. Bij een waterpeil van 40 centimeter of minder is het voor veel binnenschepen niet rendabel om dat deel van de waterweg te bevaren.

Het lage water is het resultaat van warm en droog weer. De kwestie verergert ook de energieproblematiek, die de inflatie in heel Europa aanwakkert en enkele van de grootste economieën in de regio in een recessie dreigt te doen belanden.

Regen voorspeld

Voor de komende dagen wordt regen voorspeld in Duitsland. "In de komende dagen zal de waterstand in het hele stroomgebied van de Rijn opnieuw stijgen als gevolg van de aangekondigde neerslag", aldus de Rijnvaart- en scheepvaartautoriteit WSA in een verklaring. Daarbij wordt verwezen naar het middelste en onderste deel van de rivier.

Maar volgende week lopen de temperaturen weer op. Daarbij zal het peil bij Kaub ver onder het langjarige gemiddelde van 1,7 meter blijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,931
Diesel1,750

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions