Clicky

 
Transport Online - Schipper gewond na aanvaring stuurhut met brug [+foto]

Schipper gewond na aanvaring stuurhut met brug

Schipper gewond na aanvaring stuurhut met brug [+foto]
18-08-2022 12:25 | Aanvaringen | auteur Redactie

DUISBURG - Woensdagavond rond 23.40 uur, voer een vrachtschip, door nog onbekende oorzaak, met de stuurhut van het schip tegen een verkeersbrug van de Duitse B 224/Borkener Straße in het kanaal Wesel-Datteln.

Het vrachtschip was met zo'n 1.600 ton kolen beladen en op weg van de Rijn naar de Stummhafen in Lünen. Op het moment van de aanvaring zat de 42-jarige schipper alleen in zijn stuurhut. Bij de aanvaring liep hij lichte verwondingen op. Uit voorzorg is de man met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De stuurhut werd volledig vernield - de materiële schade bedraagt ​​hier ongeveer 200.000 euro, meldt de politie. Waarom deze niet of niet op tijd werd verlaagd om de Dorstense verkeersbrug te kunnen passeren, is momenteel onderwerp van onderzoek door de waterpolitie.

Het kolenvrachtschip was na de aanvaring niet meer operationeel en lag ter plaatse voor anker. Omdat de vaargeul niet breed genoeg is, moest het scheepvaartverkeer tussen de sluizen Hünxe en Dorsten tot nader order worden afgesloten.

Vanwege zichtbare schade aan de verkeersbrug was deze aan één kant afgesloten voor het wegverkeer; in noordelijke richting. De eenzijdige afsluiting duurt tot de onderzoeken van de brugconstructie zijn afgerond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden