Clicky

 
Transport Online - Piloten Eurowings dreigen met staking vanwege personeelskrapte

Piloten Eurowings dreigen met staking vanwege personeelskrapte

Piloten Eurowings dreigen met staking vanwege personeelskrapte
16-08-2022 19:56 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT- Piloten van de Eurowings gaan stemmen over een mogelijke staking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Reden is het uitblijven van een akkoord over banen bij de dochteronderneming van Lufthansa. Volgens vakbond Vereinigung Cockpit wordt er nu gestemd, omdat er na verschillende gespreksronden geen schot in de onderhandelingen zit.

De piloten willen onder andere dat de werkdruk bij de prijsvechter minder wordt. Zeker nadat het personeelsbestand bij Eurowings tijdens de coronapandemie is uitgedund. Tegelijkertijd trekt de vraag naar reizen weer aan. Verschillende maatschappijen kampen momenteel met een sneller dan verwacht herstel van het reisverkeer in combinatie met een tekort aan personeel.

Afgelopen maand meldde Lufthansa nog dat er een loonovereenkomst was gesloten met vakbond Verdi voor het grondpersoneel. De loonsverhogingen varieerden van 13,6 tot 18,6 procent nadat een eerder staking had geleid tot honderden annuleringen op de bases van de luchtvaartmaatschappij in München en Frankfurt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions