Clicky

 
Transport Online - Nyrstar sluit zinksmelterij in Budel vanwege hoge energiekosten

Nyrstar sluit zinksmelterij in Budel vanwege hoge energiekosten

Nyrstar sluit zinksmelterij in Budel vanwege hoge energiekosten
16-08-2022 12:09 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG/BELGA

BUDEL - De van oorsprong Belgische metalenproducent Nyrstar sluit zijn zinksmelterij in Budel vanwege de hoge energiekosten. De Nederlandse fabriek, die al sinds eind vorig jaar om dezelfde reden niet op volle capaciteit draait, wordt in een soort slaapstand gezet die normaal gebruikt wordt voor onderhoudswerkzaamheden.

Ontslagen vallen er niet door de beslissing. Het personeel, zo'n 430 mensen, krijgt andere taken zoals onderhoud van de installaties. Ook zullen medewerkers opleidingen gaan volgen.

Hoe lang de sluiting duurt, kan Nyrstar nog niet zeggen. De situatie wordt volgens het bedrijf "voortdurend geëvalueerd".

De zinksmelterij in Budel is een van de grootste in Europa en kan maximaal 315.000 ton per jaar produceren. Op de Britse metalenbeurs schoot de prijs van zink met 5,7 procent omhoog.

Nyrstar houdt andere fabrieken in het Belgische Balen en het Franse Aubry voorlopig gewoon open. Die fabrieken produceren ook al sinds eind vorig jaar minder dan ze kunnen, en passen hun productie regelmatig aan de veranderende prijzen aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden