Clicky

 
Transport Online - Eerste glimp van het interieur van de nieuwe Mercedes EQE SUV

Eerste glimp van het interieur van de nieuwe Mercedes EQE SUV

Eerste glimp van het interieur van de nieuwe Mercedes EQE SUV
16-08-2022 11:29 | Auto | auteur Redactie | Esther van der Wal

LEUSDEN - De EQE SUV is de veelzijdige variant van de businesslimousine EQE. Net als laatstgenoemde beschikt de EQE SUV over de belangrijkste innovaties uit de EQS, maar tegelijkertijd is hij dynamischer dan de EQS SUV. Qua hoofd-, been- en elleboogruimte is de vijfpersoons EQE SUV een van de ruimste voertuigen in zijn klasse. Op 16 oktober 2022 beleeft de EQE SUV zijn wereldpremière.

De EQE SUV is gebaseerd op het grote elektroplatform van Mercedes-EQ. Daarbij beschikt hij over een interieur dat consequent is gedigitaliseerd. Het optioneel leverbare MBUX Hyperscreen is daar een treffend voorbeeld van. Het volledige dashboard oogt als één ultiem widescreen. De hoge-resolutie displays gaan ogenschijnlijk naadloos in elkaar over onder één enkele glazen afdekking.

De forse buitenste luchtuitstroomopeningen hebben een turbinedesign. Ze spelen doelbewust met het hyperanaloge thema door het contrast tussen hightech fijnmechanica en de digitale, glazen displaywereld. Het voorste gedeelte van de middenconsole sluit aan op het dashboard en staat vrij in de ruimte. De ventilatiestrook in de cockpit wordt visueel doorgetrokken in de voorportieren. Een zwevend bedieningscluster met geïntegreerde portiergrepen en stoelbediening neemt de functionele rol van voorheen puur decoratieve elementen over.

Een combinatie van avant-gardistische en traditionele materialen en kleuren geeft het interieur een bijzondere ambiance. Vijf op elkaar afgestemde kleurencombinaties onderstrepen het royale gevoel van ruimte. De EQE SUV wordt ondergedompeld in een progressieve en luxe kleurenwereld van warme en koele tinten (bijvoorbeeld het warme, moderne balaobruin in combinatie met technisch aandoend nevagrijs en biskajeblauw/zwart).

Een hybride sierdeel combineert de warmte van hout met de technische koelte van echt aluminium. Het sierdeel in antracietkleurige 3D-reliëflook daarentegen heeft fijne metaalpigmenten. Voor een bijzondere ambiance zorgt ook het van achteren verlichtte lasercut sierdeel met Mercedes-Benz pattern.  

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • J.Roeland
  Wolter Koops
 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER
 • J.Roeland
  VAN VELDHUIZEN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden