Clicky


 


Rijkswaterstaat verwijdert vanaf 22 augustus beschadigde geluidsschermen langs A10 Noord

Rijkswaterstaat verwijdert vanaf 22 augustus beschadigde geluidsschermen langs A10 Noord

DEN HAAG - Rijkswaterstaat verwijdert vanaf maandag 22 augustus 2022 beschadigde geluidsschermen langs de A10 Noord. Door verschillende stormen eerder in 2022 zijn de geluidsschermen dusdanig beschadigd geraakt dat een deel van de bovenkant van de schermen nu preventief wordt verwijderd. Zo wordt het uitwaaien van panelen bij een volgende storm voorkomen.

Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden ter plekke omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Voorkomen van uitwaaien geluidspanelen bij storm

Tijdens stormen eerder in 2022 zijn er op diverse plekken langs de A10 Noord panelen uit de geluidsschermen gewaaid. Deze panelen zijn direct opgeruimd en anderen zijn al preventief verwijderd.

Uit inspecties ter plekke blijkt dat er nog meer panelen verwijderd moeten worden om uitwaaien bij een volgende storm te voorkomen. Een deel van de 4,5 meter hoge geluidsschermen krijgt hierdoor een tijdelijke hoogte van 3 meter. Omwonenden van de A10 kunnen hierdoor meer geluidsoverlast gaan ervaren.

Maatregelen beperken geluidsoverlast

Rijkswaterstaat onderzoekt welke tijdelijke maatregelen mogelijk zijn om het geluid als gevolg van de lagere schermen te beperken. Tevens voeren ze een geluidsonderzoek uit. Het veiligstellen van de schermen kan hier niet op wachten, omdat bij een eerstvolgende storm mogelijk wederom panelen de weg op kunnen waaien. Betrokken bewoners en regionale partners, zoals de gemeente Amsterdam en de gemeente Landsmeer zijn hierover geïnformeerd.

Vernieuwen geluidsschermen

De geluidsschermen langs de A10 Noord maken onderdeel uit van de grote onderhoudsopgave waar Rijkswaterstaat voor staat in Noord-Holland. De komende jaren staat de renovatie en vervanging van tientallen bruggen, tunnels, sluizen en het gemaal in IJmuiden op het programma. Volgens de huidige planning worden de schermen in 2025 helemaal vernieuwd.

Werkzaamheden aan geluidsschermen en hinder

Er wordt twee weken lang aan de geluidsschermen gewerkt, op doordeweeks dagen in de avond en nacht van 20.00 uur tot 06.00 uur. Op zaterdag en zondag wordt niet gewerkt. De A10 wordt niet afgesloten. Op verschillende momenten kunnen wel enkele op- en afritten afgesloten worden. Dit betreft de s116, s117 en de s118. Verkeer wordt dan ter plekke omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Omwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren van de werkzaamheden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats