Clicky

 Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen

Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen
15-08-2022 19:28 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen. Dat heeft de winnaar van de Ronde van Italië van 2017 via sociale media laten weten. De Limburger was aanvankelijk van plan om zijn loopbaan volgende maand na de WK in het Australische Wollongong te beëindigen.

De 31-jarige Dumoulin wilde met een fantastische tijdrit op de WK afscheid nemen. "Ik had de droom om me daarop voor te bereiden zoals voor de Spelen van Tokio", meldt hij. "Op mijn manier, met ondersteuning van mijn team en met mijn motivatie als belangrijkste brandstof. Maar de tank is leeg, de benen voelen zwaar en de trainingen verlopen niet zoals ik had gehoopt en zoals nodig is voor een topprestatie op de WK."

De renner van Jumbo-Visma kondigde in juni aan dat hij na de WK zou stoppen met wielrennen. Hij was te vaak geblesseerd en kampte ook met motivatieproblemen. De Limburger meldde zich onlangs al af voor de Profronde van Etten-Leur, waar het Nederlandse publiek afscheid van hem kon nemen.

"Ondanks dat het afscheid anders is gelopen dan ik hoopte, kijk ik met veel trots terug op mijn carrière", aldus Dumoulin. "Ik heb er keihard voor gewerkt, met veel passie. Ik heb er jarenlang veel plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden."

Dumoulin won niet alleen de Giro d'Italia. Zowel op de Olympische Spelen in 2016 als in 2021 pakte hij zilver op de individuele tijdrit. Bovendien werd hij in 2017 in het Noorse Bergen wereldkampioen op de individuele tijdrit en de ploegentijdrit. In de Tour de France is de tweede plaats, in 2018, zijn beste prestatie.

Voor zijn periode bij Jumbo-Visma reed Dumoulin bij Team Sunweb.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats