Clicky

 
Transport Online - Supermarkten gaan toch niet praten met stikstofbemiddelaar Remkes

Supermarkten gaan toch niet praten met stikstofbemiddelaar Remkes

Supermarkten gaan toch niet praten met stikstofbemiddelaar Remkes
15-08-2022 16:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Supermarkten schuiven donderdag toch niet aan bij het gesprek met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid. Supermarktkoepel CBL vindt het vooral van belang dat het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar in gesprek gaan om tot oplossingen te komen.

Eerder leken de supers wel te gaan praten met Remkes. Het CBL hield vorige week nog wel een kleine slag om de arm, omdat er nog geen officiële uitnodiging binnen was. Dat laatste is volgens een woordvoerster nu nog steeds niet het geval. Maar dat zou niet de reden zijn dat de supers de gesprekken deze week aan zich voorbij laten gaan.

De zegsvrouw geeft aan dat de keten donderdag toch beperkt vertegenwoordigd zou zijn geweest. Ze benadrukt verder dat het CBL in een later stadium wel weer met Remkes en het kabinet in gesprek wil. De branche zou haar rol in de verduurzamingsdiscussie wel degelijk "serieus" nemen.

Eerder deze zomer waren de distributiecentra van supermarkten nog het doelwit van boerenacties. Boze boeren verhinderden met hun tractoren dat er vrachtwagens in of uit konden rijden, waardoor de bevoorrading van winkels lastig werd. De blokkades leidden verspreid over het land ook tot lege schappen bij diverse artikelen.

Rabobank, ABN AMRO, ING en Triodos zeiden deze week wel bij het gesprek met Remkes te zijn, evenals hun koepelorganisatie NVB. Ook zitten enkele brancheclubs die het bedrijfsleven vertegenwoordigen aan tafel. Eerder leidde Remkes al een bijeenkomst tussen bewindslieden en boerenorganisaties. En maandag praatte hij met natuur- en milieuorganisaties. Dat gesprek omschreef Remkes na afloop als een "zinvolle exercitie". Volgens hem was het overleg in het provinciehuis in Den Bosch bedoeld "om wat scherper ingekleurd te krijgen waar alle partijen in dit debat precies staan".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden