Clicky

 
Transport Online - Malaysia Airlines bestelt twintig A330neo-vliegtuigen

Malaysia Airlines bestelt twintig A330neo-vliegtuigen

Malaysia Airlines bestelt twintig A330neo-vliegtuigen

KUALA LUMPUR - Malaysia Aviation Group (MAG), moedermaatschappij van Malaysia Airlines, heeft de A330neo geselecteerd voor het vernieuwingsprogramma van de luchtvaartmaatschappij. De eerste overeenkomsten hebben betrekking op de aankoop van twintig A330-900-vliegtuigen, waarvan tien van Airbus en tien van het in Dublin gevestigde Avolon.

De aankondiging werd gedaan tijdens een evenement in Kuala Lumpur, bijgewoond door MAG-CEO Izham Ismail en Airbus Chief Commercial Officer en Head of International Christian Scherer, die een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekenden voor het vliegtuig dat bij Airbus moet worden besteld. Tijdens de ceremonie werden ook de overeenkomsten getekend met motorenfabrikant Rolls-Royce en Avolon.

Aangedreven door de nieuwste Rolls-Royce Trent 7000-motoren, zal de A330neo zich bij de vloot van zes langeafstands A350-900's voegen en geleidelijk zijn 21 A330ceo-vliegtuigen vervangen. De luchtvaartmaatschappij zal de A330neo exploiteren op haar netwerk voor Azië, de Stille Oceaan en het Midden-Oosten. Malaysia Airlines zal haar A330neo-vloot configureren met een premium lay-out die plaats biedt aan 300 passagiers in twee klassen.

Naast de vernieuwing van de widebody-vloot hebben Airbus en MAG ook een Letter of Intent (LOI) getekend om een ​​bredere samenwerking op het gebied van duurzaamheid, training, onderhoud en luchtruimbeheer te onderzoeken.

De A330neo is de nieuwe generatie versie van de populaire A330 widebody. Met de nieuwste generatie motoren, een nieuwe vleugel en een reeks aerodynamische innovaties, biedt het vliegtuig 25 procent reductie in brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De A330-900 kan non-stop 7.200nm / 13.300km vliegen.

De A330neo is uitgerust met de bekroonde Airspace-cabine en biedt passagiers een nieuw niveau van comfort, sfeer en design. Dit omvat het bieden van meer persoonlijke ruimte, grotere bagagebakken, een nieuw verlichtingssysteem en de mogelijkheid om de nieuwste entertainmentsystemen tijdens de vlucht en volledige connectiviteit te bieden. Zoals alle Airbus-vliegtuigen, beschikt de A330neo ook over een ultramodern cabineluchtsysteem dat zorgt voor een schone en veilige omgeving tijdens de vlucht.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions