Clicky

 
Transport Online - Rondzwervende walrus Freya afgemaakt

Rondzwervende walrus Freya afgemaakt

Rondzwervende walrus Freya afgemaakt
14-08-2022 14:33 | Buitenland | auteur ANP/AFP

OSLO - [update 18:38 uur] Noorwegen heeft de rondzwervende en kattenkwaad uithalende walrus Freya laten afmaken. Het dier, dat vorig jaar nog voor de Nederlandse kust zwom, werd permanent belaagd door nieuwsgierige mensen. De autoriteiten hadden al gewaarschuwd haar in te laten slapen omdat mensen zichzelf door hun opdringerige gedrag in gevaar brachten. Freya zelf zou overmatig stress ervaren door alle belangstelling.

De Nederlandse natuurorganisatie SOS Dolfijn noemt het bericht dat Freya is afgemaakt ongelofelijk. "Er waren nog tal van opties om de situatie weer veilig te krijgen. Handhaven, tijdelijk zwemverbod instellen, verjagen….", twittert SOS Dolfijn.

Volgens de Noorse autoriteiten zijn alle mogelijke oplossingen zorgvuldig onderzocht. Ze kwamen tot de conclusie dat ze "het welzijn van het dier met geen van de beschikbare middelen konden garanderen", aldus een woordvoerder.

De jonge Freya, die ongeveer 600 kilo woog, had ook gevaarlijk kunnen worden. Het was hetzelfde dier dat vorig jaar nog uitrustte op een Nederlandse onderzeeër. Ze zwom een tijdje rond voor de Nederlandse kust, en lag toen op de onderzeeër Zr.Ms. Dolfijn van de Walrusklasse. De walrus werd dit jaar opnieuw een publiekslieveling. Het dier klom in een fjord bij de Noorse hoofdstad Oslo op bootjes die dat soms niet overleefden.

Meestal leven walrussen, die gelden als roofdieren, in het noordpoolgebied.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden