Clicky

 
Transport Online - Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie

Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie

Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie
13-08-2022 16:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

NEW DELHI - India wordt gebruikt als illegaal doorvoerland voor Russische olieproducten. Dat denken Amerikaanse autoriteiten die hierover hun zorgen hebben geuit aan India.

Volgens een hoge bestuurder van de Indiase centrale bank zouden de Verenigde Staten erachter zijn gekomen dat een Indiaas schip in het geheim op volle zee lading overnam van een Russische olietanker. Daarna zou de lading naar een haven aan de Indiase westkust zijn gebracht om verder te kunnen worden verwerkt en verscheept. In verwerkte vorm zou de olie uiteindelijk naar New York zijn gestuurd.

Dit soort praktijken zijn in strijd met de Amerikaanse sancties tegen Rusland. Die strafmaatregelen heeft Washington ingesteld om Rusland te bewegen te stoppen met de oorlog in Oekraïne.

Het is de eerste keer dat autoriteiten in India publiekelijk toegeven dat er Amerikaanse zorgen zijn over geheime omzeiling van de sancties. De Indiase regering doet niet mee aan de maatregelen tegen Rusland en heeft de "speciale militaire operatie" van de Russen in Oekraïne niet veroordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden