Clicky


Agenten onwel na vinden bakken met kwik in Geleense woning

Agenten onwel na vinden bakken met kwik in Geleense woning
13-08-2022 00:01 | Binnenland | auteur ANP

GELEEN - Twee politieagenten zijn vrijdagavond onwel geworden toen ze in een woning in Geleen in aanraking kwamen met kwik. Volgens een woordvoerder van de brandweer stonden in de woning aan de Kluis in Geleen enkele bakken met kwik, "een behoorlijke hoeveelheid". De agenten zijn daarvan onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Een bewoner is aangehouden.

Enkele andere hulpverleners die in de woning zijn geweest, lijken vooralsnog geen klachten te hebben, maar worden wel ontsmet, aldus de woordvoerder. De brandweer gaat kijken hoe het kwik uit de woning kan worden verwijderd. De omgeving loopt geen gevaar, zei hij.

Kwik wordt volgens de woordvoerder onder meer gebruikt bij de fabricage van synthetische drugs. Of de kwik die vrijdag werd gevonden daarvoor ook bedoeld was, moet blijken uit onderzoek door de politie.

Een speciale dienst van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), was ter plaatse om de chemicaliën te onderzoeken. Medewerkers van de LFO droegen gasmaskers, en werden geassisteerd door brandweerlieden met persluchtmaskers.

De eerste melding over de woning kwam vlak voor 19.00 uur. Toen ging het nog om een hinderlijke lucht.