Clicky

 
Transport Online - Veel kinderen gewond bij aanrijding auto en bus in Duitsland [+foto]

Veel kinderen gewond bij aanrijding auto en bus in Duitsland

Veel kinderen gewond bij aanrijding auto en bus in Duitsland [+foto]
12-08-2022 11:43 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

PADERBORN-ELSEN - Vrijdagochtend zijn in het Duitse Paderborn-Elsen ongeveer twintig mensen gewond geraakt waaronder veel schoolkinderen toen een auto een bus ramde op een kruizing.

Rond 7.40 uur reed een 75-jarige bestuurdster van een op de Alt-Enginger-Weg van Nesthauser See naar Sander Straße. Bij de kruising sloeg ze rechtsaf de Sander Strasse op in de richting van de B64 (Münsterstrasse). Ze kwam op de tegemoetkomende rijstrook en botste frontaal op een bus die op de Sander Straße in de richting van Elsen reed. Na een aanrijding met de linkervoorkant van de bus, die 40 personen vervoerde, werd de Opel 180 graden in het rond geslingerd en raakte total loss.

De Opel-bestuurdster liep ernstige verwondingen op. De buschauffeur liep eveneens verwondingen op. Een 34-jarige vrouw, en haar zoon van 10, vielen in het gangpad. Meer kinderen vielen vervolgens bovenop de twee.

De hulpdiensten hebben de chauffeur, de buschauffeur en de moeder en haar zoon in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De overige businzittenden, veelal kinderen tussen de 10 en 14 jaar, maar ook jongeren en enkele volwassenen, werden op de plaats van het ongeval verzorgd door spoedartsen, ambulancepersoneel en brandweerlieden. Ongeveer twaalf personen liepen lichte verwondingen op. Uit voorzorg zijn alle inzittenden voor onderzoek in een brandweerbus naar het ziekenhuis gebracht.

De ouders zijn geïnformeerd door de politie of door de kinderen zelf. Enkele ouders kwamen naar de plaats van het ongeval en vergezelden de brandweerbus naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis organiseerde de brandweer, met steun van hulpverleners, de overdracht van de onderzochte kinderen aan hun ouders. Het onderzoek is nog niet afgerond, dus het exacte aantal gewonden is nog niet bekend.

De beschadigde bus kon van de plaats van het ongeval naar de werkplaats worden gereden. Een sleepdienst moest de Opel ophalen. De politie stelde de sporen van het ongeval vast en gaf de plaats van het ongeval rond 10:00 uur weer vrij.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden