Clicky

 
Transport Online - Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan
12-08-2022 10:27 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn warme banden met Rusland en president Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

Schröder raakte niet alle voordelen kwijt die een voormalige bondskanselier krijgt. Het lid van de Sociaaldemocratische Partij (SPD) moest zijn kantoor in het gebouw van de Bondsdag en zijn personeel daar opgeven, maar hij krijgt nog wel een pensioen en beveiliging. Volgens de advocaat van de 78-jarige was dit een illegale stap van het parlement.

Schröder ligt onder vuur, omdat hij na de Russische invasie van Oekraïne weigerde afstand te nemen van Poetin. Dat beschadigde het aanzien van Duitsland, aldus de Bondsdag.

Eerder deze maand besloot de SPD nog dat hij lid mocht blijven van de partij. Kort daarvoor was Schröder in Moskou op bezoek geweest bij Poetin.

De sociaaldemocraat regeerde van 1998 tot 2005 samen met de Groenen. Hij werd later een vooraanstaand lobbyist voor Russische staatsenergiebedrijven zoals Rosneft en Gazprom.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden