Clicky

 
Transport Online - FIFA past schema WK voetbal aan: gastland Qatar in openingsduel

FIFA past schema WK voetbal aan: gastland Qatar in openingsduel

FIFA past schema WK voetbal aan: gastland Qatar in openingsduel
11-08-2022 23:46 | Sport | auteur ANP

ZÜRICH - Niet het Nederlands elftal en Senegal, maar Qatar en Ecuador spelen het openingsduel van het WK voetbal. Wereldvoetbalbond FIFA heeft het speelschema aangepast om de festiviteiten rond de start van het wereldkampioenschap te kunnen houden voor een duel van gastland Qatar. Oorspronkelijk zou Oranje met de groepswedstrijd tegen Senegal het toernooi op maandag 21 november openen, enkele uren later gevolgd door Qatar - Ecuador. Dat duel is nu een dag naar voren gehaald.

Het aanvangstijdstip van het duel van Oranje is gewijzigd van 11.00 naar 17.00 uur Nederlandse tijd. Ook de openingswedstrijd op zondag 20 november begint om 17.00 uur. Door de wijziging duurt het WK een dag langer, van 20 november tot en met 18 december.

Met de wijziging blijft een gebruik intact dat het WK door het gastland dan wel de titelverdediger wordt geopend. Qatar wilde sowieso in de avond spelen - het is er in de winter twee uur later dan in Nederland - vanwege de vuurwerkshow die voorafgaat aan het duel. In de oorspronkelijke opzet zouden Nederland en Senegal dan al de eerste WK-wedstrijd hebben gespeeld, gevolgd door een duel tussen Engeland en Iran. Die wedstrijd wordt zoals voorzien gespeeld om 14.00 uur, terwijl om 20.00 uur de nu tweede WK-dag wordt afgesloten met een duel tussen Verenigde Staten en Wales.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden