Clicky

 
Transport Online - Eyes on Animals wil dat minister handhaaft bij VION vanwege lange wachttijden varkens in snikhete vrachtwagens [+video's]

Eyes on Animals wil dat minister handhaaft bij VION vanwege lange wachttijden varkens in snikhete vrachtwagens

Eyes on Animals wil dat minister handhaaft bij VION vanwege lange wachttijden varkens in snikhete vrachtwagens [+video's]
11-08-2022 20:06 | Transport | auteur Redactie | Esther van der Wal

BOXTEL/APELDOORN - Eyes on Animals heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de lange wachttijden bij slachterij Vion in Boxtel en Apeldoorn. Op 18 en 19 juli (twee hele warme dagen) constateerde Eyes on Animals opnieuw lange wachttijden bij de slachterijen. Ze liepen op tot 2 tot 2,5 uur.

De vrachtwagens stonden daarbij, volgen sEyes on Animals, geparkeerd op of rondom de terreinen van VION, soms in de zon. De varkens in de vrachtwagens snakten naar adem, schuimbekten en hadden gevaarlijk hoge ademhalingsfrequenties. Enkele varkens zaten in elkaar op de laadklep en moesten direct uit hun lijden worden verlost.

Tevens schieten de wachtplaatsen op het terrein van VION tekort; er wordt niet voldoende geventileerd, er is geen plek voor alle vrachtwagens, er zijn geen koudwatervernevelaars aanwezig en de varkens krijgen geen water. 

Deze bevindingen zijn, volgens Eyes on Animals, in strijd met de Verordening (EG) Nr. 1099/2009 - die stelt dat dieren na aankomst zo snel mogelijk moeten worden uitgeladen, beschermd moeten worden tegen extreem weer en er drinkinstallaties aanwezig moeten te zijn. 

"Zolang uitbreiden geen optie is, dient VION ons inziens simpelweg minder varkens aan te voeren per uur. De parkeerplaats buiten mag niet de functie van een wachtstal overnemen", aldus de dierenrechtenorganisatie.

Ook gisteren werden er weer beelden gemaakt van oververhitte varkens in vrachtwagens bij de slachterij. Donderdagavond reageert de slachterij in het tv-programma Zembla op de beelden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden