Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen botst achterop Nederlandse vrachtwagen op Duitse A46 [+foto]

Vrachtwagen botst achterop Nederlandse vrachtwagen op Duitse A46

Vrachtwagen botst achterop Nederlandse vrachtwagen op Duitse A46 [+foto]
11-08-2022 15:49 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

GREVENBROICH - [update 18:36 uur] Donderdagmiddag rond 12:30 uur heeft er in de richting van Neuss een aanrijding plaatsgevonden op de Duitse A46 waarbij twee vrachtwagens waren betrokken. Twee personen raakten hierbij gewond, meldt de Duitse politie donderdagmiddag.

"De rode vrachtwagen op de foto is achterop onze auto gereden die in een file stond", meldt Wim Hertgers van Hertges Transport en Expeditie uit Eiberen. "Onze chauffeur zag de auto in hoge snelheid in zijn spiegel aankomen. Omdat hij voor zich nog wat ruimte had, heeft onze chauffeur de rem los gelaten zodat de vrachtwagenchauffeur niet op een 'muur' tot stilstand zou komen."

"Onze chauffeur heeft niets maar moest voor controle mee naar het ziekenhuis, de chauffeur achter hem had veel last van zijn benen en ligt nog in het ziekenhuis", besluit de heer Hertgens.

Bij aankomst van de brandweer op de plaats van het ongeval werd de Nederlandse chauffeur al door de ambulancemedewerkers verzorgd. De tweede chauffeur zat nog in zijn voertuig. Hij zat niet bekneld maar in overleg met de spoedarts werd besloten de man uit zijn cabine te tillen om mogelijke verdere schade aan zijn gezondheid te voorkomen.

Tijdens de reddingswerkzaamheden zorgde de brandweer voor brandbeveiliging ter plaatse. Ondertussen werd het verkeer omgeleid via een rijstrook langs de plaats van het ongeval. In totaal werden zo'n 20 brandweerlieden ingezet.

Omstreeks 13.45 uur kon de plaats van het ongeval door de brandweer overgedragen worden aan de politie die voor de resterende opruimwerkzaamheden zorgde.

De brandweer kon nog geen uitspraken doen over de oorzaak van het ongeval of de omvang van de schade.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions