Clicky

 
Transport Online - Zeven jaar cel na doodsteken vriend om ruzie spelcontroller

Zeven jaar cel na doodsteken vriend om ruzie spelcontroller

Zeven jaar cel na doodsteken vriend om ruzie spelcontroller
11-08-2022 14:45 | Misdaad | auteur Redactie

DORDRECHT - Een 20-jarige Vlaardinger is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar vanwege het neersteken van een 17-jarige vriend. Het slachtoffer overleed door de messteken. Er was ruzie ontstaan over een aan de verdachte uitgeleende spelcontroller waarvan de verdachte vond dat hij deze niet hoefde terug te geven omdat deze aan hem zou zijn geschonken.

De verdachte en het slachtoffer hadden op 30 september 2020 afgesproken op de parkeerplaats van een supermarkt. Daar escaleerde de ontmoeting zodra de verdachte zijn auto uitstapte. Bij de schermutseling die volgt raken zowel de verdachte als het slachtoffer gewond. Het slachtoffer overlijdt kort daarna.

Voor de rechtbank staat vast dat de verdachte een mes bij zich had toen hij op de parkeerplaats arriveerde en is hij met het mes in zijn handen uit de auto gestapt en op het slachtoffer afgestapt. Daardoor heeft hij willens en wetens de kans aanvaard dat het slachtoffer om het leven zou kunnen komen. 

Een beroep op noodweer of noodweer exces slaagt niet. De verdachte had er ook voor kunnen kiezen om van de afspraak af te zien en hij heeft ook de aanval zelf ingezet. De verklaring van de verdachte, dat hij eerst door het slachtoffer is gestoken en vervolgens een mes van hem heeft afgepakt waarmee hij zichzelf heeft verdedigd, wordt als ongeloofwaardig verworpen, hoewel ook het slachtoffer een mes bij zich had.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden