Clicky

 
Transport Online - Floor Jansen zingt volkslied voorafgaand aan F1-race op Zandvoort

Floor Jansen zingt volkslied voorafgaand aan F1-race op Zandvoort

Floor Jansen zingt volkslied voorafgaand aan F1-race op Zandvoort
11-08-2022 09:51 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - Floor Jansen zingt op zondag 4 september vlak voor de start van de Formule 1-race op Zandvoort het Nederlandse volkslied, werd donderdag bekendgemaakt op Radio 538. De zangeres wordt muzikaal begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Zij volgt daarmee Davina Michelle op, die tijdens de editie van vorig jaar het Wilhelmus ten gehore bracht.

"Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement", laat de zangeres weten. "Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd, maar ik heb veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max Verstappen in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij."

Jansen bespeelt al jarenlang grote, internationale stadions als zangeres van de symfonische metalband Nightwish. In Nederland stond ze laatst nog extra in de belangstelling vanwege haar deelname aan het programma Beste Zangers, waarin ze met operazanger Henk Poort een unieke versie van The Phantom of the Opera opvoerde. Ook won ze de Nederlandse Popprijs 2019.

Radio 538 gaat dit jaar tijdens de Formule 1 weer live uitzenden vanaf het circuit. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september wordt vanaf de Fanzone op het circuit live radio gemaakt. In de uitzendingen komen bekende racefans, luisteraars, artiesten en vrienden van de show langs om zich uit te laten over het race-event in de duinen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden