Clicky

 
Transport Online - Man weer vrij na sturen foto neergestort vliegtuig op vliegveld

Man weer vrij na sturen foto neergestort vliegtuig op vliegveld

Man weer vrij na sturen foto neergestort vliegtuig op vliegveld
10-08-2022 17:48 | Incidenten | auteur ANP

ROTTERDAM - De 18-jarige Nederlander die woensdagochtend werd opgepakt in een vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport op verdenking van bedreiging, is weer op vrije voeten. De man deelde kort voor vertrek naar Kroatië een foto via Airdrop, waarop een neergestort vliegtuig stond. Een woordvoerder van de marechaussee zegt woensdagmiddag dat de man heeft verklaard dat het om een grap ging. "Maar dit zijn niet de grappen die je moet maken op een vliegveld, en zeker niet in een vliegtuig."

De foto werd ook verstuurd naar en geaccepteerd door een van de bemanningsleden van het vliegtuig. Toen hij zag wat er op de foto stond, alarmeerde hij de marechaussee, die de man heeft opgepakt.

Het is nu aan het Openbaar Ministerie om de kwestie verder te beoordelen, legt de marechaussee uit. De man werd rond 07.00 uur opgepakt en kwam rond 13.00 uur weer op vrije voeten. De vlucht naar de Kroatische havenstad Zadar zou om 06.55 uur vertrekken vanaf het Zuid-Hollandse vliegveld. Volgens de website van de luchthaven vertrok de vlucht uiteindelijk om 07.26 uur. "Hij is wel zijn vakantie misgelopen", aldus de marechaussee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden