Clicky

 
Transport Online - Duitse agenten redden leven van 62-jarige Nederlandse automobilist [+foto]

Duitse agenten redden leven van 62-jarige Nederlandse automobilist

Duitse agenten redden leven van 62-jarige Nederlandse automobilist [+foto]
10-08-2022 14:38 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

NEUENSTEIN/PETERSBERG - Wat begon als overtreding in het verkeer eindigde voor de jonge agenten Marven Bau en Paulina Böhm dinsdag 9 augustus met een reanimatie van enkele minuten. Het duo van het politiebureau van Petersberg deed het juiste en redde het leven van een man. De hoofdrechercheur Klaus Wittich, hoofd van de afdeling Operaties en vertegenwoordiger van het management van de politie, bedankte hen hiervoor woensdag persoonlijk.

Voortdurend bumperkleven, slingeren en riskante inhaalmanoeuvres op de rechterrijstrook en de vluchtstrook van de A7, was de melding aan de politie rond 14.00 uur door een weggebruiker.

Een Nederlandse Mercedes-Benz bestuurder die over de A7 naar het noorden reed trok herhaaldelijk de aandacht vanwege zijn acties. Agenten Marven Bau (28) en Paulina Böhm (21) gingen op de melding af. De verkeerspolitie was over de A7 op weg naar het zuiden en kon daarom niet zo snel ter plekke zijn.

De Nederlandse auto werd uiteindelijk gestopt op de parkeerplaats van Fuchsrain. Nadat alle formaliteiten waren afgerond werd de Nederlander er nogmaals op gewezen dat er zo op Duitse snelwegen niet gereden wordt.

Toen de man opstond werd hij onwel, kreeg stuiptrekkingen en viel hij met zijn hoofd op de grond. Een situatie die niemand op dat moment zag aankomen. "We hebben hem meteen in een stabiele zijligging gelegd.", zei Bau.

Tijdens zijn middelbare schooldiploma was de 28-jarige al enige tijd betrokken bij de reddingsdienst. Ervaringen waar hij nu profijt van heeft.

De redding leek te helpen en de man stopte na enige tijd met stuiptrekkingen. "Maar toen werd zijn ademhaling onregelmatig." Het werd alarmerend. "Toen hij stopte met ademen, moesten we hem meteen uit de stabiele zijligging halen, hem uitkleden en beginnen met reanimeren. Als je eenmaal begint met reanimeren, stop je niet meer."

Toen de ambulance arriveerde, werkten de hulpdiensten hand in hand. De man moest meerdere keren gedefibrilleerd worden.

Indrukwekkende actie

Uren later kregen de collega's van de nachtdienst een telefoontje: "De spoedarts bedankte hen nogmaals en was erg onder de indruk van het optreden van de agenten. Zonder hen was de man hoogstwaarschijnlijk overleden", aldus het plaatsvervangend hoofd van het politiebureau van Petersberg, Christian Hickl.

De jonge collega's hielden het hoofd koel en deden alles goed. Het resultaat: als team hebben ze iemands leven gered.

"Ik ben er kapot van als ik dit soort nieuws hoor", zegt Wittich waarderend. "Ik ben erg trots om zulke medewerkers in dienst te hebben. Ze hebben belangeloos en vol energie gehandeld en daarmee levens gered."

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden