Clicky

 
Transport Online - Ruim 14.600 euro boete voor 96 ton zwaar transport [+foto]

Ruim 14.600 euro boete voor 96 ton zwaar transport

Ruim 14.600 euro boete voor 96 ton zwaar transport [+foto]
10-08-2022 11:47 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

WEISKIRCHEN - De Duitse politie heeft onlangs een Kroatische vrachtwagen van Duitse A3 gehaald die aanzienlijk zwaarder was dan toegestaan. Dat heeft de politie vandaag, woensdag 10 augustus, bekendgemaakt.

De vrachtwagen was op 14 juli gestopt op de rustplaats Weiskirchen-Nord. Na een verplichte rustpauze vervolgde de 42-jarige chauffeur zijn rit laat in de avond en reed met zijn lading, een kraan met een gewicht van enkele tonnen, richting België. Hij had de kraan in Oostenrijk geladen.

Waarschijnlijk door het hoge gewicht is tijdens het rijden een hydraulische leiding gebarsten waardoor de trekker en dieplader tot stilstand kwamen. Nadat het defect na ruim vijf uur was verholpen en het transport terug naar de rutsplaats kon worden geloodst, stelden de agenten daar vast dat de 60-tons kraan veel te veel woog en niet geschikt was voor deze dieplader.

Op de aslastweegschaal woog de combinatie en de lading meer dan 96.000 kilogram. Omdat de chauffeur geen ontheffing voor zijn vracht kon tonen en er dus uitgegaan moest worden van een toelaatbaar gewicht van 40 ton, bedroeg de overschrijding maar liefst 141 procent. 

De agenten startten een procedure naar oneerlijke winst met als gevolg dat de 42-jarige chauffeur, tevens eigenaar van het transportbedrijf, ter plaatse een boete van ruim 14.600 euro moest betalen vanwege het veronderstelde financiële voordeel.

Maar dat is nog niet alles, de chauffeur mocht zijn rit niet meer voortzetten en de kraan moest opnieuw worden geladen. Dit zal voor de transportondernemer nog eens extra hoge kosten met zich meebrengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions