Clicky

 
Transport Online - Nieuwe oplichtingstruc door criminelen met pakketjes om bankpas te stelen

Nieuwe oplichtingstruc door criminelen met pakketjes om bankpas te stelen

Nieuwe oplichtingstruc door criminelen met pakketjes om bankpas te stelen
10-08-2022 11:26 | Misdaad | auteur Redactie | Esther van der Wal

LOOSDUINEN - De politie waarschuwt voor een nieuwe oplichterstruc die criminelen momenteel hanteren om mensen, en met name ouderen, op te lichten. De politie legt uit wat er gebeurt.

"Er wordt bij u aangebeld, het is iemand met een pakketje. De bezorger draagt een uniform van een bekend postbedrijf. U heeft niets besteld, maar uw nieuwsgierigheid wordt wel gewekt. De bezorger heeft een doosje met uw naam erop. Vaak is dat er ter plekke snel opgeschreven aan de hand van uw naambordje. De 'postbezorger' vertelt u vriendelijk dat hij deze pakjes regelmatig moet afleveren bij ouderen, het is een cadeau."

"U kijkt in het niet afgesloten doosje en ziet een reep chocolade, een cadeaubon van een bekende supermarkt van €150,00 en een brief. Best leuk zo’n onverwachte attentie. De bezorger vertelt u, dat het pakketje niet gefrankeerd was, dus als u het accepteert, u eenmalig € 1,50 moet pinnen voor de frankeerkosten. Hij heeft een pinapparaat bij zich. U haalt uw bankpas en probeert de €1,50 te pinnen. Dit lukt in eerste instantie niet, maar de bezorger heeft wel al uw pincode gezien. Hij zegt dat hij u wel even wilt helpen en u overhandigt hem uw bankpas. Nu lukt het wel zegt de bezorger. Hij geeft u het pakje en uw bankpas terug."

"Eenmaal binnen ziet u dat het niet uw eigen pas is, maar die van iemand anders. De bezorger is er met uw bankpas vandoor en u heeft de pas van de vorige oplichting. Als u uw bank belt, blijkt dat er al geld van uw rekening is gehaald."

Omdat ouderen vaak niet actief zijn op sociale media wordt door de politie geadviseerd ouderen voor deze oplichtingstruc te waarschuwen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden