Clicky

 
Transport Online - Schiphol zet kantoorpersoneel van partners Microsoft, BAM, Heijmans enz. in om drukte op te vangen

Schiphol zet kantoorpersoneel van partners Microsoft, BAM, Heijmans enz. in om drukte op te vangen

Schiphol zet kantoorpersoneel van partners Microsoft, BAM, Heijmans enz. in om drukte op te vangen

SCHIPHOL - Het kantoorpersoneel van verschillende partners van Schiphol steken de komende tijd de handen uit de mouwen om te helpen. Onder andere kantoorpersoneel van Microsoft, Cognizant, Aboma, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ook van de Main Contractors zoals Vanderlande, BAM en Heijmans zijn te vinden in de terminal om reizigers waar nodig te helpen en vragen te beantwoorden.

De afgelopen maanden zette het kantoorpersoneel van Schiphol zich al hard in om bij te springen in de terminal. Omdat Schiphol structureler kantoorpersoneel wilde inzetten, zijn de zogenoemde Flamingo’s in het leven geroepen. De Flamingo’s is een vaste groep kantoorpersoneel die in de periode van 01 juli tot en met 04 september minimaal één keer per week wordt ingedeeld om te helpen in het passagiers- of bagageproces.

Het kantoorpersoneel van de partners sluit zich nu bij de Flamingo’s aan. Alle Flamingo’s worden vooraf uitgebreid getraind en reizigers kunnen ze herkennen aan de knalroze hesjes. Flamingo’s zonder Schipholpas kunnen alleen aan de slag in de openbare gebieden.

“Het is hartverwarmend om te zien dat kantoorpersoneel van onze partners belangeloos in grote getale wil helpen in de terminal. Die hulp pakken we graag met beide handen aan. Dit helpt niet alleen de reiziger, maar verlicht ook het werk van onze medewerkers. Onze dankbaarheid is erg groot", aldus Patricia Vitalis, directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol

Welcome Team 

Naast de Flamingo’s, is ook het zogenoemde “Welcome Team” onlangs weer van start gegaan. Dit team bestaat al sinds 2016 en is een groep van meer dan 30 vrijwilligers tussen de 33 en 84 jaar oud. Veel zijn gepensioneerde, oud luchthavenmedewerkers die nog geen afscheid van Schiphol kunnen nemen. Dit team zet zich met veel plezier in om reizigers welkom te heten, de weg te wijzen of een luisterend oor te bieden.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions