Clicky

 
Transport Online - Duitse vakbond kondigt staking aan op luchthaven München

Duitse vakbond kondigt staking aan op luchthaven München

Duitse vakbond kondigt staking aan op luchthaven München
09-08-2022 20:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

MÜNCHEN - Het grondpersoneel op de luchthaven van München gaat woensdag staken. Daarvoor waarschuwt vakbond Ver.di, die het grondpersoneel op Duitse luchthavens vertegenwoordigd. De zogeheten waarschuwingsstaking kan woensdag volgens de luchthaven leiden tot vertragingen en geannuleerde vluchten.

Specifiek gaat het om een staking van het personeel van Swissport Losch, waaronder werknemers van grond-, horeca- en vrachtafhandelingsdiensten. De staking vindt plaats van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Ver.di is uit op een substantiële loonsverhoging voor de bijna zeshonderd medewerkers van Swissport Losch. Die is volgens de bond nodig in het licht van de inflatie, die in Duitsland bijna 8 procent is. Ook zouden hogere salarissen kunnen leiden tot het sneller invullen van openstaande vacatures.

Eerder kondigde Ver.di al stakingen aan van het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daarmee wilde de vakbond een beter loonbod afdwingen voor ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de maatschappij. Begin augustus kwamen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij tot overeenstemming, waardoor verdere acties van de baan zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden