Clicky

 
Transport Online - Vliegtuigboekingen Hongkong fors omhoog door coronaversoepeling

Vliegtuigboekingen Hongkong fors omhoog door coronaversoepeling

Vliegtuigboekingen Hongkong fors omhoog door coronaversoepeling
09-08-2022 15:07 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

HONGKONG - Door het versoepelen van de quarantaineregels in Hongkong is het aantal vliegtuigboekingen naar de Chinese bestuurlijke regio opeens fors toegenomen. Dit ondanks dat reizigers vanwege corona nog steeds meerdere dagen verplicht in hotelquarantaine moeten bij binnenkomst in de miljoenenstad.

Het aantal boekingen voor vluchten naar Hongkong is maandag, de dag waarop het besluit van de versoepeling bekend werd gemaakt, met wel 249 procent gestegen ten opzichte van een dag eerder, blijkt uit gegevens van Trip.com. Uitgaande boekingen uit het belangrijke financiële centrum in Azië stegen volgens dit grootste onlinereisbureau van China daarnaast met 176 procent.

Nu moeten reizigers nog zeven dagen verplicht in een door de overheid goedgekeurd hotel in quarantaine als ze Hongkong in willen. Vanaf vrijdag gaat het nog maar om drie nachten, gevolgd door vier dagen waarin ze bepaalde plekken, bijvoorbeeld bars of ziekenhuizen, moeten mijden. Maar er gelden ook nog andere regels, bijvoorbeeld over het testen op corona.

De boekingen van mensen die naar Hongkong willen zouden vooral komen uit plaatsen als Bangkok, Londen, Taipei, Singapore en Manchester. Daarnaast zijn er ook veel Chinezen in de Volksrepubliek die Hongkong willen gebruiken als tussenstop om naar het buitenland te kunnen reizen, of bijvoorbeeld in het geval van studenten om terug naar huis te gaan. In Hongkong zijn de coronaregels namelijk minder streng dan in andere delen van China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden