Clicky

 
Transport Online - GP Joule Group bestelt 5.000 vrachtwagens op waterstof bij Clean Logistics

GP Joule Group bestelt 5.000 vrachtwagens op waterstof bij Clean Logistics

GP Joule Group bestelt 5.000 vrachtwagens op waterstof bij Clean Logistics

HAMBURG -  Clean Logistics SE heeft een raamovereenkomst getekend met GP Joule Group voor de levering van 5.000 waterstof/elektrische vrachtwagens. De levering van de voertuigen staat gepland voor de periode van 2023 tot 2027. De raamovereenkomst vertegenwoordigd een bedrag dat rond de miljard euro oplevert voor Clean Logistics.  De levering van de eerste voertuigen wordt verwacht vanaf het einde van het derde kwartaal van 2023, waarbij de exacte datum afhankelijk is van wanneer de verwachte subsidies worden goedgekeurd. Daarna zijn jaarlijkse leveringsvolumes overeengekomen, met details over leveringsvoorwaarden en onderhoudscontracten die nog moeten worden overeengekomen.

In de toekomst zal Clean Logistics naast het bestaande businessmodel ook nieuwe voertuigen bouwen. De voertuigen zullen worden uitgerust met brandstofcel-, batterij- en waterstoftanksystemen. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van de speciaal ontwikkelde as met wielnaafmotoren en het speciale "HyBoss" besturingssysteem.

Clean Logistics breidt haar bedrijfsactiviteiten aanzienlijk uit met de geplande levering van zware vrachtwagens op waterstof. In de toekomst zal het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden met nieuwe voertuigen naast zijn bestaande hoofdactiviteit, de ombouw van bussen en vrachtwagens van fossiele verbrandingsmotor naar waterstofaandrijving.

Door de overname van de Nederlandse vrachtwagenfabrikant GINAF, meent Clean Logistics uitstekend gepositioneerd te zijn om de onafhankelijke productie van vrachtwagens en bussen met emissievrije waterstofaandrijving binnen de Groep aanzienlijk op te voeren. Door de overname van GINAF heeft Clean Logistics een groepsmaatschappij met de status van onafhankelijk producent met de daarbij behorende registratie-eisen van haar eigen voertuigen in Europa.

GP Joule Hydrogen is verantwoordelijk voor de productie en levering van groene waterstof uit hernieuwbare energiebronnen, bouwt en exploiteert waterstoftankstations en zal haar klanten in de logistiek, handel en industrie ook voorzien van de bijbehorende voertuigen. Op deze manier kan GP Joule Hydrogen, waar zo'n 500 medewerkers werkzaam zijn, een compleet dienstenpakket aanbieden vanuit één enkele bron over de hele waardeketen.

Dirk Graszt, CEO van Clean Logistics: "Dit contract voor de levering van 5.000 vrachtwagens is een belangrijke mijlpaal in de decarbonisatie van zwaar transport. Het is het grootste contract in zijn soort ter wereld. Samen met onze partner GP Joule zullen we ervoor zorgen dat vrachtwagens op waterstof straks een alledaags onderdeel van het wegvervoer zullen zijn. De langverwachte verkeersomslag in het zware transport komt zo verder in een stroomversnelling en zal de komende jaren stap voor stap in de praktijk worden gebracht."

Ove Petersen, CEO van GP Joule: "In Clean Logistics hebben we de perfecte partner gevonden die ons zal ondersteunen bij het dekken van de hele waardeketen vanaf één bron, van de productie en opslag van waterstof tot de ontwikkeling van een bijbehorende infrastructuur en de levering van waterstof-elektrische voertuigen. Dit wagenpark zal bij gebruik jaarlijks meer dan 325.000 ton CO2 kunnen besparen en zal de weg wijzen voor de groene logistiek van morgen. We kijken uit naar de samenwerking en hebben vertrouwen in een schone en emissievrije omgeving."

Foto's

  • J.Roeland
    GUBBELS
  • J.Roeland
    F. VEREIJKEN &ZN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden