Clicky

 
Transport Online - Sluis Grave weer operationeel

Sluis Grave weer operationeel

Sluis Grave weer operationeel
09-08-2022 12:24 | Stremmingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Sluis Grave is sinds dinsdag 9 augustus 00.30 uur weer operationeel. De sluiskolk kon vanaf zondag 7 augustus 2022 16.00 uur niet gebruikt worden voor het schutten van scheepvaartverkeer.

In eerste instantie zou sluis Grave op zondag 7 augustus van 16.00 tot 22.00 uur niet operationeel zijn vanwege een spoedvervanging van de deurcilinder.

Deze werkzaamheden zijn goed verlopen, echter bleek tijdens het testen dat de sluisdeur niet functioneerde door een defecte sensor in de nieuwe cilinder. Hierdoor bleef de sluis ook na 22.00 uur gestremd.

Als mogelijke oplossing werd de oude sensor in de nieuwe cilinder geplaatst, maar ook deze optie werkte niet. Uiteindelijk is de oude cilinder weer teruggeplaatst om de sluis operationeel te krijgen. Sinds dinsdag 9 augustus 00.30 uur is de sluis weer operationeel.

Er is op dit moment meer scheepvaart bij sluis Grave vanwege de stremming van sluis Weurt. De twee sluiskolken van sluis Weurt zijn buiten werking. In één kolk vinden onderhoudswerkzaamheden plaats en de tweede kolk kan niet gebruikt worden vanwege de lage waterstand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden