Clicky

 
Transport Online - Wilma van Dijk volgt Ron Louwerse op als topvrouw Rotterdam The Hague Airport

Wilma van Dijk volgt Ron Louwerse op als topvrouw Rotterdam The Hague Airport

Wilma van Dijk volgt Ron Louwerse op als topvrouw Rotterdam The Hague Airport
09-08-2022 11:57 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LELYSTAD/ROTTERDAM - [update 14:58 uur] Ron Louwerse (63) beeindigt per 1 september aanstaande zijn functie als algemeen directeur van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Hij draagt per die datum zijn functie over aan Wilma van Dijk (56), momenteel directeur van Lelystad Airport. Louwerse gaf sinds 2016 leiding aan de luchthaven RTHA en hij gaat officieel per 1 januari 2023 met pensioen. Ron Louwerse zal dit jaar nog wel nauw betrokken zijn bij het participatietraject over een nieuw luchthavenbesluit (LHB).

Naar verwachting zal de aanvraag Luchthavenbesluit aan het eind van dit jaar worden ingediend bij de minister van I&W. Ron Louwerse over zijn vertrek: “Never a dull moment. Dat is hoe ik mijn periode als CEO van Rotterdam The Hague Airport heb ervaren. In positieve zin: er gebeurt hier altijd van alles en er kan altijd veel. Dat maakt het boeiend om voor RTHA, haar reizigers, klanten, buren, partners en medewerkers te werken. Ik heb altijd voor ogen gehad een jaar of zes voor Rotterdam The Hague Airport werkzaam te zijn. Het zullen er uiteindelijk zeven worden.

In die jaren heb ik me ingezet voor vernieuwing van de infrastructuur en bedrijfsmiddelen en zeker ook voor een nieuwe strategie voor deze luchthaven; een strategie vooral gericht op het creeeren van een innovatief en zo duurzaam mogelijk vliegveld, met oog en oor voor de hinder voor omwonenden. Ik denk dat we daar samen goed in zijn geslaagd en dat er een stevig fundament ligt, waarop verder kan worden gegaan.”

‘Belangrijk onderdeel NL luchthaven infrastructuur’

Wilma van Dijk zal Ron Louwerse opvolgen. Van Dijk woont in Den Haag en kijkt uit om op Rotterdam The Hague Airport te starten als algemeen directeur: “Ik kijk ernaar uit in Rotterdam The Hague Airport te starten. Een prachtige luchthaven, recent weer mooi vernieuwd en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse luchthaven infrastructuur. Ik zie uit naar de samenwerking en kennismaking met de omwonenden. We staan voor belangrijke gesprekken over de toekomst. Met de TU Delft, de Rotterdamse haven en alle overige bedrijvigheid op het gebied van energie en duurzame brandstof om de hoek, zitten wij op een fantastische plek om de verduurzaming van de luchtvaart verder te brengen.”

Wilma van Dijk begint per 1 september op Rotterdam The Hague Airport.

Jan Eerkens nieuwe directeur Lelystad Airport 

Jan Eerkens zal Wilma opvolgen als nieuwe directeur Lelystad Airport. Hij is sinds 2017 senior Manager bij luchthaven Lelystad Airport en werkt sinds 2006 bij Royal Schiphol Group waar hij eerder binnen de vastgoedtak actief was. 

Jan Eerkens: “De komende jaren worden belangrijk voor Lelystad. Het Kabinet zal een besluit gaan nemen over de opening. Ik zie ernaar uit daar een bijdrage aan te kunnen leveren met de regio. Ik zie uit naar de samenwerking met en gesprekken met omwonenden en alle andere betrokkenen bij de luchthaven.” 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden