Clicky

 
Transport Online - Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden

Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden

Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden
09-08-2022 08:48 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

TAIPEI - De minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan zei dinsdag tijdens een persconferentie dat China de militaire oefeningen in de lucht en op zee van de afgelopen week gebruikt om zich voor te bereiden op een aanval op het eiland. "China's daadwerkelijke bedoeling is om de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen", aldus Joseph Wu.

Een anonieme bron waarmee persbureau Reuters sprak, zei dat er dinsdag zeker twintig marineschepen van zowel China als Taiwan in de Straat van Taiwan aanwezig waren. Ze voeren dicht langs de middellijn, die als officieuze grens gezien wordt. Een aantal Chinese schepen zou kort geprobeerd hebben de middellijn over te steken.

Volgens Wu heeft China de afgelopen tijd niet alleen grootschalige militaire oefeningen uitgevoerd, maar ook cyber-aanvallen, een desinformatiecampagne en economische druk, om zo de Taiwanese samenleving te verdelen.

Simulatie

Wu hield zijn persconferentie nadat het Taiwanese leger een simulatie had afgerond waarbij het oefende voor een eventuele aanval van China op het eiland. Volgens het leger stonden de Taiwanese oefeningen al gepland voordat de spanningen opliepen.

De Chinese oefeningen begonnen donderdag als een reactie op het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan het eiland. Beijing, dat Taiwan als afvallige provincie beschouwt, zag het bezoek van de Amerikaanse als een provocatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden