Clicky

 
Transport Online - Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem volgen mensen met dementie in nieuwe MAX-serie 'Gezichten van dementie'

Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem volgen mensen met dementie in nieuwe MAX-serie 'Gezichten van dementie'

Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem volgen mensen met dementie in nieuwe MAX-serie 'Gezichten van dementie'
08-08-2022 11:23 | Showbizz | auteur Redactie

HILVERSUM - In de vierdelige serie Gezichten van dementie portretteren journalist Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem mensen met dementie én hun geliefden. Het project bestaat uit geschilderde portretten (2,40 meter hoge aquarellen) van mensen met dementie (gemaakt door Herman) en gefilmde portretten van hun dierbaren (gemaakt door Gijs). Deze verhalen vormen samen een serie. De korte documentaires worden dagelijks uitgezonden in de week rondom Wereld Alzheimerdag: 19 september tot en met 22 september om 22.10 uur bij MAX op NPO 2.

De makers verbinden hun eigen ervaring aan Gezichten van dementie. Het project begon als een eerbetoon aan de moeder van Herman, zij leed aan dementie, en leidde via diverse families uiteindelijk naar de vader van Gijs die ook werd getroffen door de ziekte. Aan de serie, die al eerder is uitgezonden door Omroep MAX, zijn enkele nieuwe portretten toegevoegd, onder meer van migranten en jonge mensen met dementie.

Aflevering 1: In de zomer kan Raymond Janssen (47) opeens de tent van zijn kinderen niet meer opzetten. Binnen enkele maanden raakt hij zijn spraak kwijt. De aftakeling gaat razendsnel. Als hij de diagnose dementie krijgt, reageert hij al niet meer. De situatie thuis wordt onhoudbaar. Hij verhuist naar een gesloten afdeling van een verpleeghuis. Tijdens bezoek ervaren zijn vrouw Carola (40) en de kinderen Gisèle (9), Floràn (8) en Vayén (3) nauwelijks nog contact. Carola: “Ik mis hem enorm, maar krijg niets meer terug. Hij is eigenlijk al weg. Ik voel me eenzaam.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden