Clicky

 
Transport Online - Nederlands echtpaar overleden in Zuid-Frankrijk na val van rotsen

Nederlands echtpaar overleden in Zuid-Frankrijk na val van rotsen

Nederlands echtpaar overleden in Zuid-Frankrijk na val van rotsen
06-08-2022 10:28 | Buitenland | auteur ANP

ROSIÈRES - [update 18:30 uur] Een Nederlands echtpaar is donderdag in Zuid-Frankrijk overleden tijdens een wandeling in rotsachtig gebied bij het plaatsje Rosières in de regio Ardèche, melden Franse lokale media. Het stel was twee dagen daarvoor aangekomen in het gebied. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt zaterdag de dood van het koppel.

Het gaat volgens het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant om een echtpaar uit het Groningse Kolham. Het zou gaan om bekende inwoners van het dorp in de gemeente Midden-Groningen. Het echtpaar komt uit het noorden van Nederland, meldde eerder op de zaterdag een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij kon verder geen uitspraken doen over de identiteit van de slachtoffers.

Beide media melden op basis van contact met hun familie dat de twee, een vrouw van 66 jaar en een man van 72 jaar, de omgeving wilden verkennen en de camping waar ze verbleven vanaf een hoger gelegen punt wilden bekijken. Tijdens de tocht zou de vrouw een hersenbloeding hebben gekregen. Bellen naar nooddiensten lukte de man niet, omdat er slecht bereik was, aldus beide kranten.

Volgens de Franse media werd de vrouw onwel bevangen door de hitte en zou haar man water en hulp zijn gaan halen. Toen hij terugkwam, was zijn vrouw naar beneden gevallen, aldus de lokale media. Toen hij haar probeerde te helpen, viel hij ook. Hij zou een hartstilstand hebben gekregen.

Wandelaars zagen het echtpaar onderaan de steile helling liggen. Rond 16.45 uur werd de brandweer gealarmeerd. De vrouw bleek toen al enkele uren overleden. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat is niet gelukt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions